Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Cikkek képes leírás - Energiaital.tlap.hu
részletek »

Cikkek - Energiaital.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: energiaital.tlap.hu » Cikkek
Keresés
Találatok száma - 24 db
10 milliárdos az energiaital piac

10 milliárdos az energiaital piac

Az energiaital kiskereskedelmi forgalma értékben 31, mennyiségben 42 százalékkal bővült, egyik évről a másikra. Az energiaital a válságnak ellenálló kategóriák közé tartozik. Éves forgalma immár meghaladta a 10 milliárd forintot, a Nielsen 2008 március-2009 februári adatai alapján

A vesék halálos ellensége: energiaital plusz alkohol

A vesék halálos ellensége: energiaital plusz alkohol

Számos tanulmány foglalkozott már az energiaitalokkal, azok vélt hasznával vagy esetleges veszélyeivel, és bár sok a bizonytalanság, egy mégis biztos: a vesebetegeknek szigorúan kerülniük kell ezt az élelmiszert! Egy 17 éves fiú majdnem meghalt az alkoholos energiaitaltól - számoltak be a lapok pár hónapja a szokatlan esetről. A német fiú összesen három liter energiaitalt és egy liter vodkát ivott meg, emiatt átmenetileg teljesen leállt a fiú veseműködése. A kamaszt tíz napig kezelték kórházban akut veseelégtelenséggel. Tettét azzal indokolta, hogy az iskolai 100 méteres futóversenyre szerette volna felfokozni a teljesítőképességét. Az ital elfogyasztása után azonban hamarosan hányni kezdett, valamint émelygést és erős szédülést érzett, és a mentők azonnal a kórházba szállították...

Aggasztó eredménnyel zárult az vizsgáló elemzés

Aggasztó eredménnyel zárult az vizsgáló elemzés

Az országos tiszti főorvos szerint 'aggodalomra adhat okot', hogy Magyarországon két hónap alatt 123 embernél idézett elő rosszullétet, illetve kellemetlen testi tüneteket az energiaital-fogyasztás - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat pénteken az MTI-vel.

Anyu szerint kikészíti a gyomromat

Anyu szerint kikészíti a gyomromat

Energiaitalok fogyasztása miatt egyre több iskolás gyerek panaszkodik mellkasi fájdalomról, fejfájásról és kialvatlanságról. Már tízévesek is fogyasztják a magas koffeintartalmú italokat, nem tudva, hogy a fejlődő szervezetükre nagyon veszélyes lehet, ha rászoknak. Az ügy súlyát az is bizonyítja, hogy az üdítő a Győr Városi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum kiadványában, mint aktuális függőséggel kapcsolatos probléma szerepel.

Az energiaital hatásai: Ártalmas a szívre és a szervezetre?

Az energiaital hatásai: Ártalmas a szívre és a szervezetre?

Az úgynevezett energiaitalok fogyasztásával szervezetünk terhelhetőségét akarjuk növelni. A hatás hosszú távon azonban inkább negatív és káros: az energiaitalok ártalmasak lehetnek a szív- és érrendszerre - vélik a szakértők. Veszélyes hatások - Kinek nem ajánlott az energiaital? Van, amikor egyszerűen sok a jóból: a szív- és érrendszeri panaszokkal együtt élőknek ajánlatos messze elkerülni az energiaitalokat, s mindenki másnak is csak mértékkel fogyasztani. A koffeinben gazdag innivaló - amely sok esetben még számos élénkítő hatású anyagot tartalmaz - jelentősen növeli a vérnyomást és emeli a pulzusszámot - figyelmeztet a Német Belgyógyászok Szakszövetsége.

Az energiaital megerőszakolja a szívet

Az energiaital megerőszakolja a szívet

Először sikerült MRI-felvételekkel is igazolni, hogy az energiaitalok erőszakosan beavatkoznak a szív működésébe. Ma már itthon is energiaitalt reggelizik a 10-14 év közöttiek ötöde. A németországi Bonni Egyetem kutatói 18 felnőtt szívét (15 férfiét és 3 nőét, átlagéletkoruk 27,5 év volt) vizsgálták szív-MRI-vel energiaital fogyasztása előtt, majd egy órával a serkentőszer bevitele után. A vizsgálatban a résztvevőknek egy doboz energiaitalt adtak, amely 100 milliliterenként vagy 32 milligramm koffeint, vagy 400 milligramm taurint tartalmazott. A taurin egy aminosav, amely támogatja az idegrendszer fejlődését, szabályozza a sejtek víz- és ásványisó-háztartását, valamint egyes tanulmányok szerint atlétáknál nagy dózisban fokozza a teljesítményt...

Az energiaitalok egészségesek?

Az energiaitalok egészségesek?

A nagyhírű energiaitalok multimilliárdos üzletté váltak az elmúlt néhány évben a kiterjedt fogyasztói kör által, ami legfőképp atlétákból, tinédzserekből és fiatal felnőttekből áll. Amíg egyes atléták teljesítményfokozásra használják ezeket, addig elsődlegesen a kamaszok és a fiatal felnőttek arra, hogy lépést tudjanak tartani a mai világgal, melyen az iskolát, a sportot, az iskolán kívüli tevékenységeket, a munkát, és a közösségi tevékenységeket értem.

Az energiaitalok kezelhetetlenné teszik az iskolásokat

Az energiaitalok kezelhetetlenné teszik az iskolásokat

A túl sok koffeint tartalmazó energiaital fogyasztása miatt egyre több iskolás gyerek mellkasi fájdalomról, fejfájásról és kialvatlanságról panaszkodik - figyelmeztetnek brit szervezetek. Az energiaitalok mellékhatása az osztályteremben is megmutatkozik: a tanárok egyre nehezebben tudják kezelni a rosszalkodó, hiperaktív diákokat.

Egyre többen kerülnek kórházba miatta

Egyre többen kerülnek kórházba miatta

A 2005 és 2009 közötti időszakban több mint tízszeresére nőtt az energiaitalokhoz köthető sürgősségi ellátást igénylő esetek száma. Az energiaitalokat gyártó cégek tiltakoznak a statisztikák ellen, mondván, hogy noha az összes sürgősségi ellátásnak csak 1 százalékát teszik ki azok az esetek, melyek energiaital fogyasztáshoz köthetők, mégis ezek veszélyére próbálja felhívni a figyelmet a kutatás.

Hirdetés
Energiaital - tényleg használ?

Energiaital - tényleg használ?

Az energiaitalok divatba jöttekor úgy gondolták, hogy az elvesztett energiát fogja pótolni. Azonban mára egészen megváltozott a szerepük. Minden nagyobb buli elengedhetetlen kelléke, tulajdonképpen buli italként fogyasztjuk. Az energiaitalok összetételükben nagyon hasonlítanak egymásra. Tulajdonképpen alap dolog a cukor és a koffein. Ez az alapja minden egyes energiabombának. Megjelentek azonban a cukormentes energiaitalok is. Ami körülbelül a só mentes só szerepét tölti be. Ugyanis az energiaitalok hatóanyaga pont a gyorsan felszívódó cukor és koffein együttes hatásában van.

Energiaital a Wikipédiában

Energiaital a Wikipédiában

Az energiaital olyan üdítőital, amely egy bizonyos ideig fokozza az emberi szervezet anyagcseréjét, az ébrenlétet és a teljesítőképességet. Az energiaitalok forgalmazásához a legtöbb országban az élelmiszeripari hatóság egyszerű engedélye szükséges. Vannak azonban olyan országok is, ahol az energiaitalok normál italként történő fogalmazása, értékesítése tilos...

Energiaital miatt halhatott meg három fiatal

Energiaital miatt halhatott meg három fiatal

Energiaital miatt halhatott meg három fiatal - Egy népszerű energiaital okozhatta 2003 óta három kanadai fiatal halálát - közölte a kanadai egészségügyi minisztérium jelentésére hivatkozva vasárnap internetes kiadásában a The Toronto Star.

Energiaital-fogyasztás maradandó következményei

Energiaital-fogyasztás maradandó következményei

Az elmúlt negyedévben hatvanhat fiatalt kellett egészségügyi ellátásban részesíteni energiaital-fogyasztással összefüggő 'esemény' miatt, kettejüknél, maradandó következményként, magas vérnyomás alakult ki - derül ki az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) legfrissebb összegzéséből.

Energiaitalok kézikönyve

Energiaitalok kézikönyve

Mindannyian tudjuk, hogy sokkal több gyümölcsöt és zöldséget lenne ajánlatos fogyasztanunk, de sajnos gyakran az egyszerűbb utat választjuk, és a finomított vagy gyors éttermek kínálta ételekhez fordulunk. A könyvben bemutatott receptek segítségével viszonylag olcsón, gyorsan és egyszerűen vehetjük magunkhoz a friss gyümölcsök és zöldségek nyújtotta elengedhetetlen ásványi anyagokat és vitaminokat.

Energiaitalok részletesen

Energiaitalok részletesen

Az energiaital olyan üdítőital, amely egy bizonyos ideig fokozza az emberi szervezet anyagcseréjét. Kereskedelmi forgalmazásukhoz a legtöbb országban az élelmiszer ipari hatóság egyszerű engedélye szükséges. Vannak azonban olyan országok is, ahol az energiaitalok normál italként történő fogalmazása, értékesítése tilos

Energiaitalokról bővebben

Energiaitalokról bővebben

Az energiaitalok néhány éve jöttek divatba, elsősorban a fiatalok körében. Elvileg - legalábbis a neve szerint - az elhasznált energiát volnának hivatva pótolni, de többnyire inkább frissítő, élénkítő "buliitalként" fogyasztják.

Idd magad csinosra

Idd magad csinosra

Ügyelsz a kalóriákra, mégsem fogysz? Vedd szemügyre az italaidat! Több ezzel kapcsolatos kutatás is igazolta, hogy hajlamosak vagyunk kihagyni a számításból a folyékony formában lenyelt kalóriákat. Pedig hiába nem eszel fagylaltot, ha egy-két kóla lecsúszik a nap folyamán, máris ott tartasz, mint ha megrendelted volna a desszertet.

Tuti menü